needle

Juleudstilling 2015

"Genbrugsguld" på Aagaard

Aagaard slår som sædvanligt dørene op for en hyggelig og speciel juleudstilling.

I anledning juleudstillingen på Aagaard, har vi i år været så heldige at"Juuls Kjoler" vedHenrik Juul Andersen, har sagt ja, til at udstille sine usandsynligt smukke og unikke kreationer,

Vi har også inviteret Kirsti Grud Enevoldsen "Graesroed Tekstil" til at udstille sine "Vintagekjoler"

Hun kalder dem "Kjoler fra komodeskuffen". Temaet er kjoler fra 50'erne.

Henrik Juul Andersen,som i efteråret 2014 blev kåret som Danmarks anden-bedste amatørskrædder i TV2-fri's store satsning "Klar Parat Sy", Startede samtidig med programmerne op med egen systue kaldet"Juuls Kjoler."Her bliver der produceret festtøj og gallakjoler, samt omsyning af kjoler til nyt, dette er ofte brudekjoler som omsyes til dåbskjoler.

20151121_142043_resized.jpg

Alt hos"Juuls Kjoler"bliver syet efter mål under mottoet: "Unikke kjoler - til unikke kvinder"

Det er ambitionen og målet, at kvinder i Thy får øjnene op for, at kvalitet og perfekt pasform ofte koste en smule ekstra. Til gengæld har man således også en unikt syet kjole - for livet!

Årets juleudstilling på Aagaard får overskriften"Genbrugsguld"- Udstillingen vil tage udgangspunkt i genbrug. Der vil blive vist dåbskjoler, som er syet af brudekjoler og konfirmationskjoler. Nyere brudekjole med genbrugs-inspiration. Desuden vil der blive syet rober, udelukkende til udstillingen, af gamle gardiner fra bl.a. D'angleterre i København og andet genbrugsstof.

20151121_141831_resized.jpg

Flere af kjolerne er i privat eje, og venligst udlånt til udstillingen.

Der vil være fernisering lørdag d. 21. november fra kl. 14.00 til 17.00 - Juuls Kjoler byder i den anledning på en lille forfriskning. Udstillingen vil vare til søndag d. 20. december.

 

Vintagekjoler

"Kjoler fra komodeskuffen"

ved Kirsti Grud Enevoldsen, "Graesroed Tekstil"

20151121_140048_resized.jpg

Kirsti Grud Enevoldsen sætter her ord på sine tanker før juleudstillingen på Aagaard.

På Skals Håndarbejdsskole lærte jeg at producere de ting, der dukker op i min indre billedverden, i flere år har det været en slumrende, men insisterende drøm for mig at få mit eget værksted. Det har jeg nu og for første gang får jeg nu lov at udstille med mit eget lille firma. Udstillingen er en rejse tilbage i tiden, et udpluk af de kjoler, der gennem tiden er dukket op af kommodeskuffer, kufferter og garderobeskabe. Temaet er kjoler fra 50'erne: sømmene er syet, folderne presset, hullerne lappet, og med 60 års forsinkelse er de gamle sager nu klar til igen at indtage en plads under solen og - hvem ved? - måske få sig en ny ejer.

20151121_140109_resized.jpg

Kirsti Grud Enevoldsen, "Graesroed Tekstil"

På juleudstillingen er den "sædvanlige" Aagaard-collektion suppleret med nye ting fra de tilknyttede kunsthåndværkere. Vi har i år fokus på genanvendelse af fine gamle broderier, damaskvævede duge og andre tekstiler fra en svunden tid. Disse fine stoffer har fået nyt liv, som bl.a. pigekjoler og dåbskjoler.

På Aagaard er kunst og håndværk i stadig udvikling - nye former, nye funktioner, nye fantasier.

2015-11-17 16.00.56.jpg

Gitte Hågensens finurlige Aagaardnisser, store og små imellem hinanden, huserer naturligvis over alt i udstillingen.

Aagaards specialitet er spændende unikt tøj, boligtekstiler og gaveartikler. De ca. 30 kunsthåndværkere der er tilknyttet Aagaard ønsker at give de besøgende på Ågård en helt unik oplevelse i Julen. Nøgleordene er kvalitet og design. Juleudstillingen starter lørdag 22. nov. til og med søndag 20. dec. alle dage fra kl. 14 til 17. Aagaard finder du syd for Hurup på Korsgårdsvej 1, ved Refs.  

Alle er velkommen

Venlig hilsen

Else Høgh Pedersen

Korsgårdsvej 1, Refs ved Hurup Tlf. 97 95 21 82

Vigtig information

Start:
21. november 2015 kl. 14:00

Slut:
20. december 2015 kl. 17:00

Adresse:
Korsgaardsvej 1, 7760 Hurup Thy

 Hvad er Aagaard
Hvad er Aagaard

Kunstnere
Kunstnere

Arrangementer
Arrangementer

Åbningstider:

Tir.,Ons.,Tor. kl. 14-17.

Alle dage mellem Palme søndag og 2. påskedag

Adresse:

Aagaard-Tekstil

Korsgårdsvej 1

7760 Hurup Thy

Kontakt os:

Tlf.nr.: 97 95 21 82

Mail: mail@aagaard-tekstil.dk

Find vej:

Google Maps